Kulturvägen Skaraborg - Hornborgasjön

Förra helgen var vi på utflykt och målet var Kulturvägen i Skaraborg

Vi besökte följande platser och kronologisk ordning:

  1. Hornborgasjön
  2. Varnhem
  3. Askeberga
  4. Mölltorp
  5. Hjo
Hornborgasjön var för mig ett helt nytt utflyktsmål så det var väldigt intressant, synd bara att jag inte tänkte på att ta med systemkameran. Det blev förstås många bilder ändå, men mobilen.

Vi började vår tur vid Hornborgasjön genom att fika vid denna vackra plats. Vädret var fantastiskt och himlen klarblå utan ett moln i sikte.


Här var det många olika arter av fåglar och de tjattrade på ganska högljutt. Tyvärr kunde jag inte zooma in alla fåglar.



Detta är Hornborgasjöns naturrum. 
Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar och lockar stora mängder besökare, både fåglar och människor, varje år. Den ligger vackert belägen vid platåberget Billingens fot i ett böljande vackert kulturlandskap.


På bild svärmor och sambo

Utsiktstorn och gömslen

I naturum Hornborgasjön finns en utställning om sjöns historia och dess fågelliv, ett vackert bildspel, utsiktstorn med hiss och souvenirförsäljning.

Följer du spången ut på Fågeludden passeras två gömslen. Här kan du, om du är tyst och visar en gnutta tålamod, få se fåglar på mycket nära håll.

Fågeludden och naturum Hornborgasjön är ett av de absolut bästa ställena vid sjön för att se på fåglar.





En obligatorisk selfie måste ju vara med i flödet.


Kronprinsessan har också varit vid Hornborgasjön



Vackra vyer





Hornborgasjön är verkligen värt ett besök. Tips ta med kikare och bra kamera om ni vill fota och se fåglarna på nära håll. Det finns ett fik som heter Doppingen om man vill slippa att ta med sig egen fika.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina