China Town

Här sitter jag och funderar på vad vi ska hitta på när vi åker hem till Thailand i sommar. Först ska vi givetvis tillbringa tid hemma i Ban Phe.

Vi kollar egentligen på tv-serie, men jag kunde inte släppa mina tankar om Thailand och ville skriva om Thailand, så nu gör jag båda, bloggar och tittar på tv. Simultankapacitet ni vet, som kvinna fungerar det *skrattar*

Parentes: Just det, jag var med Joachim på hud idag, han har haft hudutslag i ganska många år och jag har hela tiden misstänkt att han har psoriasis. Vilket vi fick bekräftat idag. Skönt att han äntligen vet varför hans utslag kommer i skov. Nu har han även fått krämer utskrivna som han ska börja med.

När det gäller reumatism som jag har och psoriasis som Joachim har, passar Thailand oss väldigt bra. då vi båda mår och "blir bättre" i värmen. Det är därför extra skönt att ha Thailandsresan att se fram emot.


Jag har en tanke på att vi ska åka till China Town i Bangkok, det ska vara en upplevelse har jag hört och läst. Någon av mina läsare som varit där?

Hittade bra information om China Town på en sida som är på engelska, men jag tänkte översätta och skriva lite om det som finns att göra och se där.

Text översatt från: http://www.bangkok.com/top10/top10-attractions-chinatown.htm

1. Turister flockas på Wat Traimit för att se den största guldbuddhan i världen. Den äldsta statyn, som sitter på ett altar och omges av traditionella thailändska gyllene bågar, är hisnande och är en vanlig pilgrimsplats för buddhister och nyfikna turister.
Utsikten från toppen av Wat Traimit erbjuder en härlig vy över den väl utsmyckade Chinatown Gate. Man känner av en uppfriskande bris som blåser genom templets öppna dörrar vilket innebär att besökarna kan njuta av att titta på den vackra Buddha-statyns dimensioner utan att svettas från värmen. 

Wat Traimit

Öppettider: 09:00 - 17:00 
Plats: Traimit Road (väster om Hua Lampong Station) och i början av Chinatown 
Pris/inträde: 10 Baht för att besöka museet som är beläget halvvägs upp till toppen av byggnaden. 
Att besöka själva buddhan är gratis. 

Läs mer på: http://www.bangkok.com/top10/top10-attractions-chinatown.htm?cid=ch:OTH:001

2. Sampeng Lane är en lång smal gata som går genom Chinatown som säljer massor av olika av varor. Tydligen är området Sampeng Lane rörigt, kaotiskt och väldigt roligt att befinna sig i. Avstånden på den här gatan ganska begränsade och på vissa delar kan du sträcka ut ena handen i gränden och ta ett par flip-flops och i andra handen ta en julgran.

sampeng lane market

Öppettider: 09:00 - 18:00 (varje dag)
Plats: Chakraphek Road och Sampleng Lane, Chinatown


3. En utsmyckad ceremoniell port är en välbekant syn i kinesiska kvarter över hela världen och med tanke på att Bangkok är hemmet till världens största Chinatown, är Kina Gate vid västra ingången till området väldigt imponerande.
Porten byggdes 1999 och den enorma grinden kallas faktiskt King's Birthday Celebration Arch, vilket visar det kinesiska samhällets lojalitet till kung Bhumibol i Thailand. 
Den öppnades för att fira konungens 60-årsdag på tronen. Kinas port i Bangkok sitter mitt i en stor trafikrondell, från vilken Yaowarat Road, huvuddelen av Chinatown, löper parallellt med floden. 
Den gör sig riktigt bra som bakgrundsbild på foton och selfies. 

Kina Gate bangkok


Det finns så klart mer att se och uppleva i Bangkoks China Town och jag tror att när vi åker till Bangkok i sommar, då ska vi bo i China Town. Känns som en riktigt bra plan.

Läs mer om China Town på 10 Best Things To Do In China Town

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina