Bli en van Vegetarian

Jomensåatt, hur börjar man ett inlägg när man inte bloggat på väldigt länge?

Vi struntar i inledningen och går rakt på sak. Som ni märker har har jag inte skrivit på länge och det beror på minskad ork pga olika anledningar. Men nu är jag tillbaka igen och ska verkligen försöka uppdatera oftare.

Var hemma sjuk från jobbet för ca en vecka sen och var mest sängliggandes och när jag är sängliggande tittar mycket på Tv/Netflix/HBO osv.

Fick tips av min dotter att titta på en dokumentär på Netflix som heter "What The Health" och fick efter denna dokumentär upp ögonen. Nu kanske denna dokumentär är en aning överdriven, men ändå.

Glutenfri pasta med svamp och tomatröra 

Jag som har en autoimmun sjukdom ska undvika att äta mjölkprodukter eftersom det framkallar inflammationer. Sen det här med att äta kött - det är inte bra för någon tyvärr.

Ni kanske undrar vad en autoimmun sjukdom är? Här kommer en kortfattad förklaring.

Autoimmunitet är sjukdomar som orsakas av att immunförsvaret vänder sig mot den egna kroppen.

Många autoimmuna sjukdomar kan inte botas. Däremot finns ofta möjlighet att mildra symptomen. För den som är sjuk kan behandling innebära bättre livskvalitet med mindre smärta och obehag.

Det låter kanske konstigt – och visst är autoimmunitet ett exempel på hur komplex människokroppen är. Samtidigt finns i dag god kunskap om vad som orsakar autoimmuna sjukdomar. Även om de inte alltid kan botas så finns behandling som lindrar symptomen.


Som sagt, jag ska börja äta så vego-alternativt som möjligt och nästan helst utesluta mjölkprodukter för att se och känna hur mina leder påverkas av det. Till det bättre hoppas jag. 

Idag är 4:e dagen jag äter nästan helt veganskt (inte 100% än) äter fortfarande lite ost osv, man ska försöka att utesluta det med framöver. Jag har dock inte riktigt bestämt mig om jag ska undvika skaldjur, men vi får se.

Många, även jag har tyckt det, tycker att det är extremt att vara Vegan och så kanske det är, men det finns för- och nackdelar med allt, eller hur?

Här kommer en lista med några positiva effekter på hälsan som kommer med en vegansk/vegetarisk kost. 
  • Lägre risk att drabbas av diabetes
  • Får i sig mer fibrer
  • Lägre Blodtryck
  • Lägre kolesterolnivåer
  • Mindre kroppsfett
Som sagt, jag ska ge vegokost en chans och se vad effekterna blir av sådan kost. Än så länge går det bra och jag känner mig mätt och har inget direkt sug efter onyttigheter.Bilderna har jag lånat från: http://www.lakareforframtiden.se/kategori/recept/

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina