Blogg om mina resor, mitt andra hem i Thailand och min vardag i Sverige.

söndag, september 03, 2017

Sparkling Tajland - Patbingsu och Robotar

Jo, de sista dagarna i hemma i Thailand passade vi på att njuta så mycket vi kunde.


Vi åkte till Novotel en dag och en dag till Rayong Resort.
Det är väldigt skönt att bada i pool, tycker vi båda, därför passade vi på att göra dessa utflykter.

Nackdelen med att ta en dag vid en resort är att det ofta blir "dyrt" i Thailändska mått, än om vi hade varit på stranden och ätit mat på en av strandrestaurangerna, men det är det värt.

Bad på Novotel

Palmer vid Rayong Resort

Utsikt över Rayong Resort

Vi åkte också med vår vän Boy till Rayong och gick på kvällsmarknaden. Den hade vi inte besökt tidigare. Den är öppen varje månad och fredag.

Flera marknadsstånd med kläder, prylar, mat och skor plus en massa annat

Vi fick även chansen att se en dubbelregnbåge innan vi åkte hem. Det var väldigt vackert och magiskt.

Dubbel regnbåge

Kvällen innan vi skulle flyga hem till Sverige åkte vi till Bangkok och sov en natt på hotell. Detta för att slippa stressa i väg mitt i natten till flygplatsen och behöva tänka på allt som man måste innan man ska lämna huset för en tid.

Vi bodde på Suvarnabhumi Suite Hotel som ligger ca 5-10 minuter från flygplatsen. Väldigt smidigt att bo där en natt.
De har en liten pool och en väldigt mysig takterrass. De har SPA, fitnesscenter och massage samt en massa robotstatyer.

Joachim och robotar





Älskar att bada i varma pooler

Utsikt från takterrass

Om man går ut från hotellområdet och går över den 3-filiga vägen finns de en massa matvagnar och restauranger där man kan äta, det finns även ett flertal massageställen och ett Bingsu café. 

Nu undrar ni kanske vad Bingsu är?
Patbingsu, utalas patbingsoo, är en populär Koreansk dessert med en massa sötsaker, som kan innehålla hackad frukt, kondenserad mjölk, frukt sirap och röd bönpasta.
Röd bönpasta

Denna dessert har utvecklats och nu kan man få den i massa olika smaker och för det mesta är det snöglass med frukt och glasskulor. Himmelskt gott och KALLT.

Historia
De tidiga formerna av patbingsu bestod av rakad is och två eller tre andra ingredienser, vanligtvis röd bönpasta, tteok och jordnötspulver.
De tidigaste formerna av patbingsu förekom under Joseondynastin (1392 – 1910). 

Olika smaker
Nu för tiden finns en mängd olika patbingsu sorter och smaker. Många bingsus följer nödvändigtvis inte traditionen och innehåller inte den röda bönpasta. 
Populära smaker är: grönt te, kaffe och yoghurt. 

Jag åt en bingsu med mango, mycket god.

Koreansk bingsu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

Follow Me @sparklingtajland