Khaosan Road, Bangkok

Jo vi hade fått tips av Johanna att åka till Khaosan Road, den populära Backpackergatan i Bangkok.

Khaosan Road eller Khao San Road (Thai ถนนข้าวสาร) är en cirka 400 meter lång gata i stadsdelen Banglamphu i Bangkok och förmodligen den mest kända Backpackergatan i världen. Det första gästhemmet öppnades inte förrän 1982. Ända tills för några år sen räknades området som slum men de senaste åren har gatan förändrats betydligt. Förutom gästhem och hotell finns här små resebyråer, skrädderier, tatueringsbarer, fotoaffärer, internetkaféer, ett apotek och franchiserestauranger som McDonald's, Burger King och Starbucks. Knappt en kilometer från Khaosan ligger Wat Phra Kaew och Grand Palace. På Khaosan road finner man även en hel del barer och nattetid flera klubbar. Klubbarna är ofta inriktade på en sorts musik. The Club till exempel spelar bara trance. I ena änden av Khaosan Road ligger en polisstation, så poliser finns alltid i närheten på kvällarna.

Vi tog en taximeter och det tog ca 30-40 minuter i den täta trafiken, det kostade 87 bath från Mercure.

Väl framme blev man alldeles snurrig i huvudet, alla människor, all musik över allt som spelade sin egen höga musik, flera mat- och marknadsstånd. Varmt och klibbigt.

Hittade några grejer att köpa, så klart :-)

När vi hade handlat det vi skulle och käkat gick vi vidare och på vår väg hörde Joachim musik som han gillade och ville stanna till. de spelade så högt att det gjorde ont i hjärtat, men efter lite öl så lugnande det ner sig.

Vi satt mittemot denna skylt

Joachim ska beställa en öl

Joachim har beställt en öl

Vi dricker öl
Fortsättning följer...

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

My Instagram

Designed By OddThemes | Distributed By Blogger Templates