Veckan som gått

Arbete - sjukfrånvaro - läkarbesök

Nu var det ett par dagar sen jag hade energi att blogga.

Har inte mått helt bra denna veckan. Något har sprungit runt i kroppen. Sen starten med Enbrel har jag varit förskonad från reumatiska skov, vilket är underbart, men det känns som något saknas.

Missförstå mig rätt, är så klart glad att jag klarat mig från skov, det är bara så ovant. Jag är mindre stel på morgonen och har inte alls lika svullna fingrar och tår och vristerna har minskat i omfång. 

Men i alla fall, jag har inte mått bra, känt mig håglös, haft yrsel, varit stel och öm överallt, så i onsdags åkte jag hem från jobbet i onsdags. Jobbade 3 timmar och man kan väl tycka att jag borde härdat ut en timme till, men tyvärr, det gick inte. Beställde färdtjänst hem.

Väl hemma åt jag lite lunch, la mig sen i sängen, tog smärtis, sov i fem timmar. Joachim kom hem från jobbet. Vi kollade på tv och gjorde inget speciellt. Klockan 20,00 gick ögonen i kors igen.....sov till 09,30 på torsdagen. Kände mig fortfarande öm och hade ont överallt kändes det som, ryggen bråkade med samt den där jä##la armbågen och axeln.

Idag, fredag, mådde jag faktiskt bättre och jag hade återbesök hos min reumatolog.

Vi pratade om mina mediciner och hur jag mådde med Enbrel. Han skrev ut mer morfin för mina ryggsmärtor. Vi kollade på röntgenbilderna på min axel och det är ju inte alls konstigt att jag har smärta och inte kan röra armen som jag ska. 2011 opererade jag min axel för posttraumatisk artros och då gick de in och tog bort en bit av nyckelbenet och skulderbenet, samt rensade upp då det var för trångt mm. Allt detta läkte fint efter operationen även om det tog tid.

Eftersom jag sedan nästan 2 år tillbaka behövt använda krycka ganska ofta, har jag antagligen överbelastat den. Enligt röntgenbilden är det ett glapp på ca 2 cm mellan nyckelbenet och ac-leden, om jag fattade det hela rätt och det orsakar instabilitet och inklämning av mjukdelar. På röntgenbilden ser det ut som om det fattas en stor bit.... ett tomrum i mellan. 

Här får ni en bild på en frisk axel men jag har ritat på bilden med en pil vart det glappar och smärtar. Jag har ingen aning om vad som kan göras eller vad som kommer att göras. En sak är säker, jag kan inte ha det så här....för det känns verkligen som om något är sönder. Jag kan använda armen men inte röra den som man ska och jag vill gärna hålla armen i vinkel in mot kroppen och ju mer jag använder vänster armen desto ondare får jag.


Jag har även fått remiss till sjukgymnast på reumatologen för undersökning av armbågen och för att få en ortopedisk ortos.

Nu väntar jag bara tid till ortopeden för axeln, till ryggortoped och till sjukgymnasten på reumatologen.

Just det, alla mina prover var bra och det var bättre än innan starten med Enbrel. Jag ska dock ta nya prover på måndag och dessa ska tas på fastande magen. De ska kolla blod- och järnvärde eftersom jag har haft lite problem med järn i kroppen och transporten av det.

Ja det var väl allt. Nu sittligger jag i sängen och ska strax sova. Ensam hemma då Joachim jobbar.

5 kommentarer:

 1. Hej! Fin blogg du har. Tack för din kommentar hos mig. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Tack så jättemycket. Ingen orsak och tack själv. Kram

   Radera
 2. Ok. Jag får kommentera som Anonym trots att jag har ett Wp-konto. Jag lyckas inte kommentera som Baraenbildavmig, trots att jag försökt flera gånger.

  Tråkigt med din axel. Positivt med färre skov ändå. Det tar ofta tid att vänja sig vid mediciner, hoppas att tröttheten ger med sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Nä men vad konstigt. Jag har tillåtit alla oavsett konto att kommentera. Ja men så är det ju och speciellt med bromsmediciner. Ja axeln är ett jobbigt problem tyvärr. Tack för din kommentar. Kram

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina