Glitter och glamour

Tårta, presenter och ryggsmärta

Då var det söndag och jag har gjort min andra arbetsvecka sen min sista sjukskrivning. Det har gått bra och jag har klarat mig utan att behöva allt för mycket smärtstillande. Har ju till och med orkat shoppa lite som ni vet :-)

I torsdags började dock ryggen krångla mer igen och som sagt, lycka är överskattat, helt enkelt.

I fredags morse kändes det lite bättre igen. Jag tog mig till jobbet. Väl hemma vilade jag en stund och sen passade jag på att måla på min påbörjade tavla...... som blev skit. Bestämde mig för att täcka över misslyckandet med svart färg.

Hur som helst, vid mitt staffli med lite god rosé glögg, målade jag så att fingrarna blev svarta av färgen, när jag plötsligt får jätteont i ryggen så att det svartnar för ögonen och benen viker sig. Bara för mig att ta mig till köket för morfin och sen blev det sängen. 

Efter någon timme släppte värsta smärtan och jag kunde laga mat. Joachim kom hem och vi käkade men jag blev inte långvarig vid bordet för jag kunde helt enkelt inte sitta för att det gjorde så jäkla ont i ländryggen. Sen blev det liggande läge hela eftermiddagen/kvällen.

Igår när jag vaknade kändes lite bättre igen, men inte tillräckligt bra för att klara mig utan smärtlindring. Vi åkte iväg för att hämta upp mat och tårta som vi hade beställt på ICA Maxi. Klockan 16,00 kom mamma och hennes man, svärmor och svägerskor samt svägerskans sambo för att fira min och Joachims födelsedag.

Jag försökte verkligen hålla masken och inte visa hur ont jag faktiskt hade. Förvisso var det nog inte så svårt att inse att jag inte hade det så lätt. Jag menar, jag kunde/kan inte röra mig obehindrat.
Jag var helt enkelt tvungen att ursäkta mig en stund för att lägga mig ner. När alla hade åkt hem vid 20-tiden var jag helt slut. Låg i soffan hela kvällen och kollade på Melodifestivalen sen blev det sängen och godnatt.

Idag är det inte något bättre tyvärr och morfinpreparat ett måste. Just nu i skrivandets stund har jag tagit både snabb- och långtidsverkande morfin och sittligger i soffan med benen på fotpallen.

Nu när jag har min dundermedicin mot reumatismen är jag ganska skonad mot elaka reumatiska skov, även om det kommer, men inte lika ofta och jag har kortare tid av morgonstelhet samt att vissa av mina leder inte alls är lika svullna och smärtsamma som innan.....men sen är det ryggen som är ett kapitel för sig... suck! Tänk om jag bara kunde få hjälp med denna skitrygg... då skulle jag faktiskt kunna må hyfsat bra ganska ofta. 

Just det, vi fick ju fina presenter. Vi fick pengar, lite nyttoprylar och presentkort. det tackar vi för.
Duken och fatet fick vi i present

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina