Att göra inget i dagarna 3

Nu har jag varit sjuk hemma från jobbet i 3 dagar

Äntligen börjar värsta rygg- och bensmärta släppa och min förhoppning att jag ska kunna ta mig till jobbet imorgon.

Har äntligen fått återbesök hos min läkare på reumatologen. Antar att vi ska gå genom effekten av min nya medicin Enbrel.

För er som inte vet vad Enbrel är och vad det används för:

Enbrel är ett läkemedel som är framställt av två humanproteiner. Det binder till ett annat protein som orsakar inflammation och blockerar dess aktivitet. Denna blockering minskar inflammationen som är förknippad med sjukdomen.
Hos vuxna (18 år och äldre) kan Enbrel användas för måttlig eller svår reumatoid artrit, psoriasisartrit, svår axial spondylartrit inklusive ankyloserande spondylit, och måttlig eller svår psoriasis – oftast när andra allmänt använda behandlingar inte har verkat tillräckligt bra eller är olämpliga för dig.
Enbrel används vanligtvis i kombination med metotrexat för behandling av reumatoid artrit, men det kan också användas som enda läkemedel om behandling med metotrexat är olämplig för dig. Vare sig Enbrel används som enda läkemedel eller i kombination med metotrexat, kan Enbrel bromsa skadorna på dina leder som orsakas av reumatoid artrit samt förbättra din förmåga att utföra dagliga aktiviteter.
För patienter som har flera leder angripna av psoriasisartrit kan Enbrel öka förmågan att utföra dagliga aktiviteter. För patienter med flera symmetriska värkande eller svullna leder (ex. händer, vrister och fötter), kan Enbrel fördröja nedbrytningen av ledytorna.
Jag upplever positiv effekt av Enbrel och det är ganska stor skillnad även om jag inte är 100% smärtfri. Det jag ska ta upp med min läkare är mina ömma armbågar och en svullen knöl som jag har på högerknät som inte gör ont.
Annars känns både fingerleder och knogar mindre svullna och mer rörliga.

Jag väntar även på tid till Ortopeden för undersökning av vänster axel och sen har vi då denna rygg som också ska granskas en gång till av ryggkirurg. Hoppas hoppas jag får tid snart och hoppas verkligen de kan hjälpa mig på ett eller annat sätt.

Jo vi åker ju hem till Thailand i sommar men planerar även en semester i semestern. Jag ska skriva mer om det i nästa inlägg.

2 kommentarer:

 1. hoppas du kan gå till jobbet snart.
  Härligt att se fram emot Thailand.
  Vi har varit borta i 7 veckor nu...... drygt 1 vecka kvar.
  Sedan hem o boka nästa resa!
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag ska nog kunna gå till jobbet imorgon. Det känns helt okej nu. Ja jag längtar jättemycket. Åh vad härligt med 7 veckor, vi ska också vara hemma i 7 veckor, det ska bli underbart.

   Kram Stina

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina