ElektroNeuroGrafin avklarad

Idag gjorde jag då detta test. Testen tog ca 1 timme och 15 min. Jag fick sitta/ligga på en bår och sen satte de elektroder på flera ställen på mina armar, de började med höger. Vissa stötar kändes inte så mycket men på andra delar, tex närmare och på armbågen gjorde faktiskt ont, så även på ring- och lillfingret.

Om ca 4-5 veckor skickas svar från specialist på Sahlgrenska till min remitterande läkare, sen ska min läkare skicka svar till mig och då får jag veta om jag behöver operera mig. Jobbig väntan men skönt att det är gjort nu iaf.

Igår var det rehabträning och eftersom jag kände mig i ganska bra form promenerade jag till och från rehabträningen, (tillägg, har ALLTID krycka) tränade mitt pass och fick även laserbehandling på trampdynan på höger fot och på utsidan av vänster fot. Vänster foten gillade inte den behandlingen, dvs, det kändes som om jag hade en värmelampa på och så skulle det inte kännas.

Däremot gick det bra på trampdynan och det kändes som om smärtan lindrades.....tills jag hade gått halva vägen hem. Jäklar i havet vad ont jag hade.

Hur som helst, i morse när jag vaknade kände jag mig ganska bra men lite stel i högerbenet och höften. Efter några timmar på jobbet kom det...har inte kunnat gå/stödja på högerbenet alls, utan jag haltar mig fram och ont gör det.

Detta är så typiskt mig. När jag väl mår bra ska jag ALLTID göra för mycket....bara för att jag tror att jag ska klara mig dagen efter.

Som sagt, tror ju jag är inbillningsfrisk när det känns bra och glömmer bort att både ryggen och psoriasisartriten blir påverkade av överansträngning.

Varför kan jag ALDRIG lära mig???

Apropå, häromdagen fick jag en mycket fin kommentar från en god Facebook-och bloggvän när jag "beklagade" mig över min rygg. Ja det blir ju så ibland, även om jag försöker att INTE göra det så ofta. Så här skrev hon:

Tur att DU är den du är trots allt. Jag menar vem som helst hade kunna ge upp. Du är ändå så levnadsglad då du inte har svåraste skoven . Önskade de kunde göra något för dig.
Har solat lite idag, men jag blir så rastlös av att bara ligga i solen när jag inte kan doppa mig, så det
blev knappt en timme.

Jag har dock ingen panik när det gäller sol och värme....får ju både sol och värme om en vecka...och då menar jag riktig värme :-)

Nä nu är det dags för att runda av och lägga mig. Känns så där kul med tanke på den härliga svettiga kväll.... VÄLKOMMEN VÄRMEN!

God natt!

2 kommentarer :

  1. Vad är det för undersökning och vad är det de utreder med den? Jag har aldrig hört talas om elektroneurografi och blir (som alltid) väldigt nyfiken när jag ser nya ord och begrepp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De mäter nervpåverkan, dvs om nerverna ligger i kläm och behöver friläggas. Jag har skrivit ett tidigare inlägg om detta tidigare. Jag hoppas de kan hjälpa mig på nåt sätt efter detta test. Kram från mig

      Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

My Instagram

Designed By OddThemes | Distributed By Blogger Templates