Älska Dig - Du duger som precis som du är och ser ut

Just nu är jag inne i en period där jag verkligen verkligen försöker acceptera hur jag ser ut från topp till tå.

Jag har så länge jag kan minnas, aldrig någonsin varit nöjd med mig själv, varken kroppsligt eller med mitt utseende. Inte heller varit nöjd med det jag gör eller utför, för jag skulle ju kunna göra det ännu bättre.


Jag har alltid jämfört mig med andra kvinnor och de har alltid varit finare, längre, haft finare kurvor, snyggare ben, fastare rumpor, finare tänder, vackrare ögon, längre hår och tjockare hår. Det spelar ingen roll om de rent kroppsligt var större eller mindre än mig.

När jag ser mig själv i spegeln ser jag ett snett ansikte, fula tänder, tjock mage, slappa och hängiga bröst, celluliter, trist och skadat hår, dubbelhaka, tjocka fingrar, korviga tår, finnigt ansikte och ja you name it. Jag kan rabbla upp hur mycket som helst.

Vad bottnar denna dåliga självbild i och varför? Innerst inne har jag nog en aning men det är inget jag går in på i detta inlägg, men någon gång i framtiden skriver jag nog en bok.

Oavsett vad som orsakade min dåliga självkänsla och självbild är det inget jag kan hänga kvar vid, utan jag måste jobba på att övervinna tankarna och känslorna som etsar sig fast i mig. Det är bara jag som kan göra det och ha viljan att förändra mitt eget tycke om mig själv.

Det finns ett ordspråk som heter, Bättre sent än aldrig, och det är sant. Det är bättre att börja älska sig själv nu, än aldrig. Ingen idé att titta tillbaka utan nu gäller det att lägga tankar och blicken framåt. Jag mår inte bra av att fortsätta tycka illa om mig själv och min kropp. Det är det ingen som gör.

Det finns otaliga flickor, tjejer, kvinnor, mammor, döttrar, systrar som tänker precis som jag. Det är många som lider av ätstörningar och självskadebeteenden.

Det är nu vi måste ställa oss frågan; Vad händer om du börjar älska dig själv och accepterar att du duger och är fin precis som du är, att du är vacker och unik, för att du är du?

Svaret på den frågan är ganska enkel; det händer inget farligt, snarare tvärtom, du kommer garanterat att må bättre, bli lyckligare och antagligen le mycket mer.

Mitt dåliga självförtroende vad gäller kropp, mat och utseende, har säkert smittat av sig på mina barn, för barn gör ju inte alltid vad man säger, utan de gör som man själv gör och för det är jag ledsen. Jag vet att jag är ganska dömande vad gäller utseende och vikt, men det innebär inte att jag älskar någon mindre för det eller menar något illa.

Så långt som jag kan minnas, har jag alltid bantat, tänkt på kalorier och hetsätit, jag är och har varit som en vandrande jojo. Inget jag är stolt över, men det är dags för förändring.

Med detta inlägg vill jag säga; Det får vara nog nu!

Jag är vacker och unik precis som jag är och det är Du med. All kärlek till er som läser.Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

My Instagram

Designed By OddThemes | Distributed By Blogger Templates