Tankar kring plastikkirurgi

Vad tänker du rent spontant när du hör ordet plastikkirurgi?

Jag tänker i första hand på det i medicinsk syfte men också en möjlighet att må bättre mentalt genom att ha möjligheten att bestämma över sin kropp.

För några år sedan fick jag remiss till plastikkirurgiska för att undersöka om jag kunde bli beviljad medicinsk bröstreducering. Det kunde jag bli då jag uppfyllde alla kriterier, utom ett, det handlade om min vikt. De ville att jag skulle gå ner mer i vikt, än det jag redan hade gått ner, för att bli opererad och få det beviljat som medicinskt.


Jag skriver ett inlägg tillsammans med Eriksbergskliniken kring mina synpunkter och åsikter om detta ämne som kan vara ganska hett, men personligen tycker jag att alla som vill göra någon slags korrigering på kroppen ska få göra det.

Fast först och främst tycker jag att personer som faktiskt lider riktigt psykiskt och fysiskt dåligt, från tex skador eller sjukdomar, ska få plastikkirurgi gratis.

Tänker på det här med botox, det ska tydligen hjälpa mot migrän och min personliga åsikt är att alla som har svår migrän dokumenterat av läkare, ska kunna få den hjälpen mot vanlig sjukvårdstaxa.

Om man inte har speciella behov eller får remiss beviljad kan all slag skönhetsbehandling bli väldigt dyrt i längden. Några av oss väljer att betala flera tusen och andra hoppas kanske kunna få hjälp av sjukvården.

Jag skulle verkligen behöva göra min byst mindre för jag har riktigt stora problem med bysten och användandet av bh. Bh är tyvärr något jag måste använda om jag ska kunna visa mig bland folk och känna mig bekväm, men det ställer också till bekymmer.

Jag kan tex inte använda bygelbehå då mina sen- och muskelfästen samt revben inte alls gillar det, det skapar svåra smärtor i både revben och bröstrygg. Sen skär bh-banden in på axlarna eftersom bysten väger en del. Använder jag mjuka bh:ar sitter inte bysten på plats och jag måste hålla på att “rätta till” dekolletaget hela tiden. Vilket är sjukt jobbigt. Jag känner mig aldrig bekväm i bh, bikini eller utan.

Personligen tycker jag det är trist att att en medicinsk bröstreducering ska hänga på om jag väger 5-7 kg för mycket, men förstår också dilemmat.

Det finns en sak till som jag skulle vilja göra och det är bukplastik. Efter två graviditeter med kraftig viktuppgång, svåra ryggsmärtor och reumatism har jag inte kunnat träna som jag önskat och därför inte inte lyckats gå ner i vikt förrän nu på senare år, vilket har gjort att min mage har delar som “hänger”.


Jag kommer aldrig, oavsett hur mycket jag tränar eller går ner vikt, få bort det som hänger och det påverkar mig mentalt. Därför skulle lite fettsugning samt bukplastik vara ett alternativ enligt mig.

Vem vet, en dag kanske drömmen blir sann, både vad det gäller bysten och magen.

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

My Instagram

Designed By OddThemes | Distributed By Blogger Templates