Balans i livet

Balans i livet hur är det med det?

Är det lätt att ha balans livet? Tänker på hur mycket vi har omkring oss hela tiden.

För att få balans i livet tror jag man måste ställa sig frågan, vad är viktigt i livet? Vad är viktigast för dig? Är det jobbet, rutiner, familjen, din partner, dina barn, vänner, du själv och hälsan?

När man vet vad som är viktigast kan man börja få balans. Det är också viktigt att ha mål och drömmar. Realistiska mål som vi kan uppfylla/utföra.

Jag tror att jag har fått balans i mitt liv och framför allt när det gäller hälsan. Det har tagit tid, tid att få effekt på medicinering, tid att hitta mig själv i allt och tid att börja må bättre. Det har tagit tid att acceptera att jag aldrig mer kommer kunna arbeta heltid och tid att inse att denna förändring faktiskt är till det bättre på många sätt.

Jag har mina rutiner på vardagarna med jobb, vila, träning och sen lite hemsysslor. Vissa dagar är energin låg och kroppen vill inte som min hjärna vill, men då brukar jag oftast lyssna på kroppen. Vet ju av erfarenhet att om jag inte gör det, då blir det bakslag. Hade ett sånt tillfälle för ett tag sen och då fick jag sota för det i flera dagar.

Min krycka har fått pensionera sig ett tag eftersom jag inte är i behov av den i samma utsträckning som innan. Det kanske är tillfälligt, men då får det vara det.
Denna positiva utveckling har inneburit att jag har kunnat börja promenera mera, har till och med promenerat hem från jobbet vissa dagar och det är 4 km. Visst, väl hemma är jag helt slut resten av dagen, men det är väldigt skönt att ha gjort det. Genom att promenera hem från jobbet har jag bevisat för mig själv att jag faktiskt fixar det. Det har varit ett mål för att kunna göra det. Mitt nästa mål är att börja träna på gym för att stärka upp mina muskler.

Jag ändrade min kost förra hösten, slutade äta kött. Undviker mjölkprodukter av alla slag i den mån jag kan. Ibland äter jag räkor och fisk samt ägg, men väldigt sällan. Jag tror att koständrigen har bidragit positivt.

Kan nog säga att jag äter växtbaserad kost till 90%. Jag har blivit väldigt förtjust i produkter från Hälsans kök och Anamma. Det är smidigt för då slipper jag långkok mm. Visst ibland gör jag sånt med, men när orken och fantasin tryter är det bra med Vegonuggets, ris, sallad och nån sås. Mycket gott.

Apropå mat, jag ska dela med mig av lite matbilder. Detta för att ni ska se att man kan äta varierat utan kött och mjölkprodukter.

Veganska havrefrallor

Rostad blomkål

Ris med grönkål, tomat och jordärtskocka

Superbra mat på California Café i Nora

Vegoschnitzel

Ris med räkor och grönsaker

Indisk currygryta med blomkål och ris

Samma som ovan med nuggets och sallad

Blåbärshavregrynsgröt, frön och bär

Nuggets med sötpotatis strips och sallad

Fruktsallad, veganska frallor med mjölkfritt smör och gurka.

Havregrynsgröt med hallon, kokos, frön och granatäpplekärnor.

Pasta med svampsås (växtbaserad grädde)

Potatisgratäng med sallad och vegonuggets

Gröt med frön och mango


Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

My Instagram

Designed By OddThemes | Distributed By Blogger Templates