NIA

Relaterad bildJag var på föreläsning förra veckan med min väninnan där vi fick höra lite om träningsformen NIA och även prova lite (mycket kort). Efter föreläsningen tänkte jag inte så mycket mer på det, men kom att tänka på det härom dagen.

Loggade in mig på laptopen, startare Youtube och letade efter klipp. Efter några försök så hittade jag faktiskt två riktigt härliga klipp där jag kunde testa att träna och hänga med i.

Till min stora förvåning var det väldigt skönt och inte alls så svårt som jag trodde och eftersom jag är inne i en bättre period just nu tänker jag köra på med denna träningsform varannan dag. Kan säga att jag blivit frälst och hoppas kunna åka någonstans för att träna detta framöver.

Nu undrar ni kanske vad NIA är och det förstår jag, men jag har hittat en mycket bra text som förklarar allt.

Vad är Nia ?
Nia är ett nytt sätt att bli vältränad och frisk – och att fortsätta vara det! 

Nia är ett enhetligt rörelsekoncept, som arbetar med element från kampsporter, dans och avslappningstekniker.
När de båda amerikanarna Debbie och Carlos Rosas utvecklade Nia i Portland/Oregon i 80-talet, stod önskemålet i fokus att erbjuda en kroppsträning som aktiverar samtliga muskelgrupper men samtidigt utan någon exercistanke- och som på samma sätt påverkar kropp, sinnen och själ. Huvudaspekt för Nia är därför alltid välbefinnandet och glädjen i rörelserna.
Till skillnad mot andra fusionsträningskoncept lägger Nia inte vikt på så mycket workout som möjligt under en kort tid. Bakom mixen av många olika tekniker står en annan idé: Det handlar om att göra så många olika rörelsetekniker som möjligt kännbara, upplevbara och på så sätt ge kroppen en god balans, styrka och skönhet. Det erbjuds ett växelspel av uttryckskänsla och muskelkraft, av Yin och Yang, av fasta koreografier och korta freedance-enheter. Varje deltagare låter sig ledas av lustprincipen, tar vara på det egna välbefinnandet och utför rörelserna på så sätt att de är hälsosamma och välgörande för den egna kroppen. 

Ni kan läsa mer själva på sidan om vad NIA är

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

My Instagram

Designed By OddThemes | Distributed By Blogger Templates