Balsam för själ och hjärta

Om 90 dagar  - då är det dags

Idag är det exakt tre månader tills vi får åka hem till vårt andra hem i BanPhe.
Om jag längtar? Jomensåatt, hela tiden. Fast det har väl ingen undgått att förstå tror jag.

Det är så underbart att vakna upp till fåglarnas sång och somna till syrsornas kavalkad. Det är underbart att aldrig behöva ha på sig mer än max en klänning.
Ofta vaknar jag före Joachim och då passar jag på att brygga kaffe. Sen går ut på terrassen där jag ofta möts av hundarna Tassen och Lola. Ger dem lite godsaker att äta som korv och ost, det gillar de. 

Sen sitter jag på terrassen och väntar på att kaffet ska bli klart. Jag kollar lite på Facebook, kollar mail, läser en bok eller bara är. Efter någon timme blir det frukost och troligen färska frukter från marknaden som melon, drakfrukt, bananer och annans, kokta ägg och yoghurt.

Sen tar vi dagen som den kommer, men oftast ger vi oss ut på lite äventyr. Åker runt och kikar, badar i havet, solar, dricker goda drinkar på beachen och äter underbart god äkta thaimat. Kan hända att man hittar något fint att köpa. Vi hälsar på vänner vi inte sett sen sist osv. Här kommer några minnesbilder från mitt andra hem där jag ska bo när jag blir pensionär.

Kombinerat vardagsrum med matplats

Matplats och kök

Vackra snäckor på terrassen

En del till av terrassen

Gatan utanför vårt hus

Jag är lycklig i både själ och hjärta

Den härligt stora områdes poolen
När man är på beachen får man vara beredd på att det inte finns riktiga toaletter. oftast har de byggt skjul med en toalett fast toaletten är utan både sittring och lock. Rinnande vatten finns som de har fyllt upp i en tunna så att man kan skölja ner sina behov.
Toalett på beachen
Om man behöver tanka sin motorbike kan man ibland behöva göra det på såna här tankställen. Här kan man även köpa kalla drycker som tex öl :-)


Thailand, Ban Phe, Pinery är mitt paradis - Balsam för själen

4 kommentarer :

 1. Vad härligt det ser ut! Tack för din kommentar hos mig. Jag har haft morfinpreparat förut, Oxycontin/Targiniq och Palexia. Har kvar av det sistnämnda, men blir så galet trött av det och yr. Men idag har jag ätit det ändå. Tänkte be om nytt Oxycontin, som jag inte blir riktigt lika däckad av.
  Hoppas du får en fin påsk. Kram, L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är underbart. Det är mitt paradis som jag älskar av hela mitt hjärta.
   Okej, tänkte mest på att du skulle slippa värsta smärtan om du hade morfin. Tycker jag du rätt i. Önskar dig detsamma och tack för din kommentar. Kram

   Radera
 2. Vilket underbart snäckdraperi.
  I Thailand där mår man=jag som allra bäst.
  En evig saknad.
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är de fina, hittade dem inne i BanPhe på fiskemarknaden, som vi kallar det för, där finns mycket draperier med snäckor. Billigt är det med. Håller med, samma för mig, en evig saknad. Kram

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

My Instagram

Designed By OddThemes | Distributed By Blogger Templates